Radmanović, Prodanović i Nović i dalje kontra IK SNSD-a?!

1188
Nebojša Radmanović, Sredoje Nović i Lazar Prodanović

Visoki funkcioneri SNSD-a, koji djeluju na bh. nivou, Nebojša Radmanović, Sredoje Nović i Lazar Prodanović, ni nakon 18 dana nisu ispoštovali odluku Izvršnog komiteta stranke, te se nisu povukli iz komisija bh. parlamenta u kojima se nalaze!

– Izvršni komitet SNSD-a je danas donio odluku da svi njegovi članovi komisija, odbora i u Predstavničkom domu i u Domu naroda podnesu ostavke – rekao je Nikola Špirić prije 18 dana.

Ipak, ni 18 dana od odluke Izvršnog komiteta, pojedini SNSD-ovci i dalje sjede u komisijama bh. parlamenta. Lazar Prodanović u Predstavničkom i Nebojša Radmanović u Domu naroda i dalje su članovi svih komisija, dok je Sredoje Nović napustio samo onu za nadzor nad radom OBE.

Bez podrške DNS-a
Dragutin Rodić
Dragutin Rodić

Ideja SNSD-a o povlačenju iz svih komisija bh. parlamenta nije dobila ni podršku DNS-a, jer ni njihov delegat u Domu naroda Dragutin Rodić nije podnio ostavku.

Dogovor da se nakon Špirićeve smjene sa čela Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH svi povuku očigledno nije ispoštovan, a šta se dešava ne zna ni šef kluba poslanika SNSD-a u bh. parlamentu Staša Košarac.

On kaže da je razgovarao samo sa Lazarom Prodanovićem koji će se, uvjerava, uskoro povući i da nema govora ni o kakvom sukobu unutar stranke. Radmanovića i Novića ne želi da komentariše jer oni djeluju u Domu naroda, a ne u Parlamentarnoj skupštini BiH, u kojoj je Košarac.

– To je bilo prije 15 -20 dana i ne bih to zaista komentarisao. Mislim da je to u nadležnosti Doma naroda. Mogu da komentarišem samo kada je Predstavnički dom u pitanju. Mislim da je korektno da kažem u ime poslanika u Predstavničkom domu da jesu svi izašli iz komisija, osim Lazara Prodanovića, koji će očigledno to učiniti onda kada dođe prvi put na sjednicu u Sarajevo – kaže Košarac.

Zoran Stevanović
Zoran Stevanović

Šta se dešava ne znaju ni u zvorničkom SNSD-u, a Lazar Prodanović već danima je nedostupan za komentar. Javio se gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji se od blokade računa Alumine javno ne oglašava i čeka da lider SNSD-a odluči o njegovoj daljoj sudbini u stranci.

Kaže da ne zna ništa o povlačenju iz bh. parlamenta i da se o tome, u Gradskom odboru u Zvorniku, čiji je predsjednik upravo Lazar Prodanović, nije ni razgovaralo.

– Nemojte razmišljati samo da sam ja pravio neki puč u stranci i da sam ja ideolog toga da Lazo ne podnese ostavku. Ja sam i dalje član svih organa SNSD-a i mislim da će to tako ostati što se mene tiče, a predsjednik ako ima viziju da će stranka biti bolja ako mene pomijeri to je njegova stvar i on to uvijek ima pravo da uradi – rekao je Zoran Stevanović.

Kada je riječ o njegovoj sudbini unutar SNSD-a, Stevanović je rekao da nema ništa novo da saopšti jer su pozicije ostale iste od nedavnih događaja u Alumini.

Osim Lazara Prodanovića za komentar su danima nedostupna i dva delegata SNSD-a u Domu naroda. Nebojša Radmanović i Sredoje Nović još se nisu povukli iz svih komisija u bh. parlametnu pa mediji danima spekulišu da se u stranci dešava puč, a te navode oni nikako da demantuju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA