Požar u Nacionalnom parku Krka

822

Veliki šumski požar u Hrvatskoj koji je juče poslije podne buknuo kod Kistanja zahvatio je područje od skoro 1 000 hektara, a vatra je zahvatila i dio Nacionalnog parka Krka u blizini istoimenog manastira.

Ipak, lokalni vatrogasci tvrde da manastir nije u opasnosti.

Vezane vijesti:

Požar se širi prema Nacionalnom parku Krka

Hrvatski mediji prenose da se vatrogasci od juče bore sa vatrenom stihijom, a u gašenju vatre im pomažu dva kanadera i tri er-traktora. Navodi se da požar još uvijek nije lokalizovan.

– Nisu ugroženi objekti i ljudi. Oni koji su evakuisani vraćeni su kućama, struja je uključena. Požar ide prema kanjonu Krke, nove snage dolaze, tu je i vojska – rekao je za glavni komandir vatrogasaca Slavko Tucaković.

Vojska pomaže u gašenju

Komandir županijske vatrogasne jedinice Darko Dukić je naveo da je na terenu 180 ljudi, a hrvatsko Ministarstvo odbrane je objavilo da je poslalo 50 vojnika u pomoć vatrogascima.

– Požar ulazi u nacionalni park kod manastira Krke, koji nije u opasnosti. Dio požara prema Laškovićima kod Skradina je pod kontrolom, s drniške strane vatru gase društva iz Drniša i Promine, požar kod Zelića kod Knina je prigušen. Požar je prošao pored kuća u mjestu Krnete – kazao je Dukić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA