Ponedjeljak zadnji dan toplotnog talasa?

1027

Toplotni talas, koji je zahvatio pojedine dijelove Evrope, među kojima i Balkan, nazvan je “Lucifer”, a meteorolozi najavljuju da bi ponedjeljak, 7. avgust, mogao biti i njegov posljednji dan, nakon kojeg slijedi pad temeprature vazduha.

Hrvatski meteorolozi najavljuju da se već sutra uveče očekuje nestabilno vrijeme, na sjeveru Jadrana i u unutrašnjosti Hrvatske.

U noći između nedjelje i ponedjeljka očekuje se rast oblačnosti pa su mogući pljuskovi, a mjestimično može biti i jačeg grmljavinskog nevremena, prenose hrvatski mediji.

Prema navodima portala “IstraMet”, koji u Istri ima mnoštvo stanica za mjerenje, sve je izglednije da će ovako ekstremna temperatura krajem sutrašnjeg dana biti preknuta lokalno veoma snažnim nevremenom, ali detaljnija prognoza biće poznata sutra.

Prema poznatoj norveškoj meterološkoj stranici “Ur.no”, u Zagrebu će u ponedjeljak maksimalna temperatura vazduha biti 23 stepena Celzijusova.

Ekstremna vrućine u Italiji, dijelovima Francuske i Španije i na Balkanu, dovele su do požara, kao i do štete na usjevima, dok su u nekim područjima izdata saobraćajna ograničenja i zabranjen rad na otvorenom tokom najtoplijih dijelova dana, kada su temperature dostizale i 40 stepeni Celzijusa.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA