Policija prijavila vaspitačicu i direktora vrtića “Tijana”

1484

Krim-policija PU Banjaluka podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv dvije osobe, nakon što je trinaestomjesečna djevojčica nedavno izujedana tridesetak puta u vrtiću “Tijana”.

Kako se nezvanično saznaje, vaspitačica Jadranka Šušnjar (57) iz Banjaluke prijavljena je za nepružanje pomoći, a direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović (37) za nesavjestan rad u službi.

– J. Š. se sumnjiči da je 23. avgusta, radeći kao vaspitačica vrtića, propustila da pruži pomoć djetetu koje je zadobilo višestuke povrede, dok se J. K. sumnjiči da je kršenjem propisa i propuštanjem nadzora u funkciji koju obavlja, prouzrokovala stanje nesigurno za boravak djece u vrtiću. To je za posljedicu imalo višestruke povrede djeteta koje je povjereno na čuvanje u vrtiću – saopštila jeportparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Miroslav Saradžić (34) iz Banjaluke, otac djevojčice, ispričao je nedavno da je njegova jedinica imala približno 30 ugriza, da je sva bila modra, te da su je morali voditi na ušivanje uva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA