Podjela u šipovskom DNS-u, odbornik napustio klub!

849

DNS u Šipovu ostao je bez odborničkog kluba u opštinskoj Skupštini, pošto je Zlatko Keleč odlučio da samostalno djeluje, nakon čega je ova stranka sa tri odbornika pala na dva mandata u lokalnom parlamentu!

Naime, odbornik Zlatko Keleč uputio je 6. jula zvanični dopis predsjedniku Skupštine opštine Šipovo Milanu Plavšiću da će ubuduće u SO djelovati kao nezavisni odbornik i da je napustio odbornički klub DNS-a.

Prema nezvaničnim saznanjima ATV-a, Keleč se za ovaj čin odlučio zbog “samovolje predsjednika Opštinskog odbora Dragoljuba Vujkovića, borbe za vlastite interese i privatizacije partije”. Isti izvori navode da “u partiji vlada nepotizam, da se uskraćuje pravo drugačijeg mišljenja i da se promovišu nesposobni, a podobni kadrovi koji služe idolopoklonstvu šefa Opštinskog odbora”.

Predsjednik OO DNS-a Dragoljub Vujković potvrdio je da je Zlatko Keleč napustio odbornički klub, ali je dodao da nije napustio stranku i da će se o njegovom činu tek razgovarati na sjednicama stranačkih organa.

Takođe, Vujković tvrdi da nije tačno da je Keleč imao primjedbe na njegov rad, pa se zbog toga odlučio da napusti klub.

– Mi imamo dobar odnos – rekao je Vujković, ističući da ne vidi nikakvu ličnu notu u ovoj situaciji.

I Zlatko Keleč kaže da jeste napustio klub, ali ne i stranku, te dodaje da već dugo nastoji da se njegove primjedbe nađu na dnevnom redu stranačkih tijela, ali mu to do sada nije pošlo za rukom.

– Nadam se da će se uskoro raspravljati o tome. Moja ključna zamjerka je da se politika DNS-a u Šipovu razlikuje od one koju stranka vodi na republičkom nivou – kaže Keleč.

Prema tvrdnji izvora ATV-a, ovaj odbornik napustio je klub DNS-a “jer je zaposlen u Vatrogasnom društvu u Šipovu”, te će se “zbog toga prikloniti vladajućoj većini na čelu sa SNSD-om”.

Keleč odbacuje ove procjene, ističući da “sa Vatrogasnim društvom Šipovo ima ugovor o djelu na dva mjeseca o sakupljanju napuštenih životinja.”

– Ne vidim kako se može povezati moj čin u SO sa Vatrogasnim društvom, jer sam na birou za nezaposlene i uopšte nemam radni odnos tamo – kaže Keleč, zaključujući da je samostalni odbornik u punom smislu te riječi i da nije povezan ni sa opozicionim Savezom za Šipovo na lokalnom nivou.

Od ukupno 19 odbornika u Šipovu, SNSD ima 7, DNS do Kelečevog odlaska i NDP po 3, NS i SDS po 2, a po jednog odbornika imaju PDP i SDA.

Lokalnu vlast čine SNSD, NS i SDA, a u opoziciji su DNS, NDP, PDP i SDS.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA