Pljačkaš banke u Drvaru uhapšen u Novom Sadu

2095

Nikolu Grujića (23), jednog od osumnjičenih za filmsku pljačku Intesa Sanpaolo banke u Drvaru, uhapsila je novosadska policija. Iz banke u martu ove godine ukradeno je 383 940 KM.

Po pisanju srpskih medija, pao je na novosadskom Bulevaru Evrope, gdje se krio u iznajmljenom stanu, te mu je određen ekstradicioni pritvor.

Za tu pljačku, uz Nikolu Grujića, osumnjičeni su i Kosta Bjelotomić zvani Bato (34), te njegov brat Jovan (21).

MUP Livanjskog kantona raspisao je, podsjetimo, međunarodne potjernice za tom trojicom Drvarčana i one su objavljene na stranici Interpola.

Bjelotomićima i Grujiću na teret se stavlja da su pred banku došli audijem A4. Naoružani automatskim puškama i pištoljem dvojica su ušla u banku, dok je treći čuvao stražu.

Dok je dvojac kupio pare, a treći stražario, pred banku je stigla patrola policije i na njih je je zapucao treći razbojnik, koji je policajca Bošnjaka ranio u kičmu.

Tokom te pljačke, dakle, korišten je crni audi A4, a njegov raniji vlasnik potom je po auspuhu, oštećenjima na prednjem blatobranu i ostalim karakterističnim dijelovima prepoznao vozilo, koje je nakon razbojništva pronađeno na Oštrelju, gdje je zapaljeno.

Po izjavi svjedoka, braća Bjelotomići, zajedno sa još jednim licem, 9. januara ove godine su Grujićevim pasatom išli u Bihać, gdje je Kosta Bjelotomić kupio audi A4, korišten kasnije u pljački.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA