Kupanje u rijeci “platio” 10 000 KM!

742

Na kupalištima i bazenima u Prijedoru proteklih dana ukradeni su novac, nakit i mobilni telefoni vrijedni oko 14 600 KM.

Prijedorčanin, sa trenutnim boravkom u Holandiji, A. H, policiji je prijavio da mu je na kupalištu Žeger u prijedorskom naselju Tukovi ukradena torba s nakitom i novcem vrijednosti oko 10 000 KM.

Prema njegovim tvrdnjama, krađa se dogodila prvog dana ovog mjeseca u vremenskom periodu od 12 do 17 časova, dok je on i boravio na kupalištu.

Iz Policijske uprave Prijedor kažu da je u toku potraga za kradljivcem.

Krađe su zabilježene i na bazenima u Kozarcu kod Prijedora.

Policiji su od 29. jula do 1. avgusta prijavljene četiri krađe mobilnih telefona u krugu bazena.

Međutim, policijski službenici su u četvrtak otkrili da iza krađe telefona stoji Ćazim H. (50) iz Bosanske Krupe.

Uhapsili su ga nakon krađe petog mobilnog telefona.

– Kriminalističkom obradom Ć. H. utvrđeno je da je osumnjičeni, iskoristivši nepažnju oštećenih, otuđio pet mobilnih telefona, ukupne vrijednosti oko 4 600 KM. Kod Ć. H. pronađeno je i oduzeto svih pet mobilnih telefona koji potiču iz krivičnih djela i koji će biti vraćeni vlasnicima – saopštili su iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaju da će protiv Ć.H. Okružnom javnom tužilašvu Prijedor biti dostavljen izveštaj za izvršenje produženog krivičnog djela krađa.

Iz Policijske uprave Prijedor apeluju na građane da sami preduzmu mjere bezbednosti zaštite lične imovine i stvari, te da ne ostavljaju novac i druge vrijednosti na plažama i otvorenim prostorima bez nadzora, kako se ne bi našli na meti izvršioca krivičnih djela.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA