Kupači spasili oca i kćerku na Uni

1097

Na kupalištu na reci Uni u blizini tvrđave Stari grad Ostrožac kod Cazina u srijedu se odvijala prava drama, a zahvaljujući građanima, spašeni su životi Irfana Durakovića i njegove 12-godišnje ćerke.

Prema informacijama očevidaca, 12-godišnja devojčica počela se utapati u Uni da bi ubrzo nakon toga za njom skočio njen otac Irfan, koji ne zna plivati, piše Avaz.ba.

Tada je počelo dramatično spašavanje, jer su brzaci rijeke Une oca i ćerku počeli da odvlače.

– U minuti su nestali u brzoj vodi, a kako su to vidjeli drugi kupači, veliki broj njih je skočio kako bi spasao oca i ćerku. Prvo je nađena devojčica, koja je bila bez svijesti pa je brzom intervencijom i reanimacijom uslijedio njen prvi udisaj pa i plač. Nakon pet minuta, pronađen je otac, koga smo oživljavali i do sedam minuta, nakon čega je uspješno vraćen u život – ispričao je Amil Bišćanin, koji je prisustvovao događaju.

Mustafa Huskić iz Cazina, zajedno sa Sanelom Delićem, među prvima je uskočio u Unu da spasi oca i ćerku.

– Sve se dešavalo brzo. Bio sam u vodi i primjetio sam da se nešto zbiva, vika i galama. Odmah sam krenuo u spasavanje zajedno s još nekoliko ljudi. Hvala Bogu, sve se dobro završilo – kazao je Huskić.

Drami na kupalištu prisustvovala je i Rezija Jonuzović, koja je u više navrata pokušavala da pozove Hitnu pomoć.

– Prisustvovala sam borbi za dva života, hvala ljudima koji su nadljudskim snagama spasili oca i ćerku. Zvala sam Hitnu pomoć, tri puta su mi rekli da sačekam, da ne mogu pričati, a kada ih je pozvao moj muž, rekli su da to nije njihova opština. Na kraju smo pozvali policiju i oni su, onda, zvali Hitnu i tek su tad došli. Još jednom čestitam hrabrim spasiocima – govori Jonuzović.

Sretni što su spasili oca i devojčicu, kupači koji su učestvovali u njihovom izvlačenju iz Une i oživljavanju na obali na kraju su se grlili od sreće.

Na mjestu događaja bili su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, koji su uzeli izjave od prisutnih plivača, kao i Hitna pomoć. Otac i ćerka prevezeni su u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gde su zadržani na liječenju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA