FS BiH: Kasa bogatija za 17 500 KM

644
FS BiH
Borac će zbog propusta u meču protiv Mladosti na račun FS BiH uplatiti 4 000 maraka, foto: fkborac.net

Kasa Fudbalskog saveza BiH bogatija je za 17 500 maraka, a ovaj iznos će “iskeširati” Sloboda, Borac, Sarajevo, Željezničar i Široki Brijeg.

Disciplinska komisija FS BiH juče je zasjedala u Sarajevu, pod predsjedavanjem Nermina Kljajića. Na sjednici su analizirane utakmice treće i četvrte runde Premijer lige, a poseban slučaj su bili Tuzlaci.

Sloboda je kažnjena sa 5 000 KM zbog kašnjenja u dostavljanju dokumentacije u postupku licenciranja za takmičarsku sezonu 2017/18. Banjalučani će platiti za propuste u organizaciji meča trećeg kola protiv Mladosti. Delegat je u svoj notes upisao upotrebu pirotehničkih sredstava domaćih navijača, te isticanje transparenata sa nesportskim sadržajem. Sve ovo “crveno-plave” će koštati 4 000 maraka.

Za potpune identične stvari kažnjeni su sarajevski vječiti rivali. Sarajevo će takođe platiti 4 000 KM, zbog “minusa” uočenih u duelu sa GOŠK-om, a Željezničar 3 500 KM, jer su službena lica evidentirala propuste u derbiju sa Borcem.

Širokobriježani će u kasu FS BiH uplatiti 1 000 konvertibilnih maraka. Razlog: isticanje transparenata sa nesportskim sadržajem njihovih navijača, popularnih “škripara”.

De. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA