Đorđević upozorava i kritikuje

637

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević kritikovao je igrače nakon pobjede nad Poljskom (85:78), u prvom kolu Superkupa u Hamburgu.

Iako su “orlovi” zadržali maksimalan učinak u pripremnom periodu, posljednje izdanje nije moglo dobiti visoku ocjenu. Bilo je dosta propusta, prije svega onih odbrambenih, na šta je upozorio i Sale nacionale.

– Odigrali smo tvrdu utakmicu protiv ekipe koja je prva od svih krenula sa pripremama i trening mečevima. Poljaci su uigran šuterski tim, sa dobrim atletskim predispozicijama. Bila je ovo odlična provjera. U više navrata smo dolazili do dvocifrene prednosti, ali kao da smo očekivali da se protivnik sam preda – rekao je Đorđević, a prenio sajt KS Srbije.

Iako uočeni “minusi” ovog puta nisu bili kažnjeni, nekada sjajni plej je poručio da se ovakve stvari više ne smije ponavljati.

– Pojedini igrači moraju da shvate da na Evropskom prvenstvu takav odnos za nekoliko sekundi utakmicu može da odvede u potpuno drugom smjeru. To ne smije da se ponavlja. U utakmicu moramo da uđemo dobrom odbranom i na tome moramo da insistiramo – jasan je selektor.

Drugi test na sjeveru Njemačke “orlovi” polažu večeras, od 20 časova. Rival je Rusija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA