Dodik: Bakir “pere” Alijinu biografiju

870

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da je Alija Izetbegović bio pripadnik nacističke Handžar divizije, te da postoji istorijska građa koja to potvrđuje.

Prema njegovim riječima, prijetnje Alijinog sina Bakira da će ga tužiti zbog ove tvrdnje su samo skretanje pažnje sa opštepoznatih činjenica.

– Postoji istorijska građa, ali i svjedoci koji govore o tome da je Alija Izetbegović bio pripadnik ove nacističke jedinice – istakao je Dodik za “Večernje novosti”.

Prvi čovjek Srpske je dodao da je o učešću Alije Izetbegovića u Handžar diviziji pisao čak i “Njujork tajms”, te da se vjerovatno Alija pred sam kraj rata, kao i većina muslimana, kamuflirao i priključio partizanskim jedinicama:

– Zato sada Bakir tvrdi da je Alija bio samo u partizanima!

Dodik je naveo da su Handžar diviziju osnovale SS trupe, te da su u nju bili regrutovani uglavnom muslimani i Albanci, koji su činili zločine nad Srbima u BiH i Hrvatskoj. Prema njegovim riječima, postoje svjedoci u Šamcu, odakle je rodom Alija Izetbegović, koji su govorili o tome kako su ga spasili kao zarobljenika koji je uhvaćen u okviru Handžar divizije.

– Ne razumijem zašto je Bakiru stalo da dokazuje nešto što je svima veoma jasno. Na kraju krajeva, bilo je tih tvrdnji i u vrijeme dok je Alija bio živ, pa je ćutao, jer je znao istinu. Bakir prijeti tužbom godinama, ali je još nije podnio. Ako misli da će tužbama da opere Alijinu biografiju, teško će mu to poći za rukom – zaključio je Milorad Dodik.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA