Koliko će Njemačku koštati afera sa dizelašima?

604

Najveća ekonomija Evrope i dalje strepi od skandala sa emisijom gasova iz dizel motora koji je uzdrmao nemačke proizvođače automobila. Rizik je veliki, smartaju stručnjaci.

Ministarstvo finansija Njemačke dodaje da je u ovom trenutku nemoguće kvantifikovati njegov uticaj.

U mjesečnom izvještaju resorno ministarstvo je uvrstilo taj skandal, koji je izbio prije dvije godine nakon što je Folksvagen priznao da je varao na američkim testovima emisije gasova kod dizel automobila, kao prijetnju njemačkoj ekonomiji, pored odluke Britanije da napusti Evropsku uniju i protekcionističke trgovinske politike vlade SAD, prenosi Rojters.

Automobilska industrija je najveći njemački izvoznik i obezbjeđuje oko 800 000 radnih mjesta.

– I dalje su prisutni rizici vezani za modalitet Bregzita i buduću trgovinsku politiku SAD – ocijenilo je ministarstvo, dodajući da “pored toga, takozvanu dizel krizu treba klasifikovati kao novi rizik za njemačku ekonomiju, iako njene efekte trenutno nije moguće kvantifikovati”.

Snažna potrošnja domaćinstava i države obezbijedili su u najvećoj mjeri rast njemačke ekonomije u drugom kvartalu 2017. godine, koji je iznosio na 0,6 odsto. Slabija neto spoljnotrgovinska razmjena prigušila je rast, pošto je izvoz porastao znatno manje od uvoza.

Ministarstvo je saopštilo da očekuje da će industrijski sektor nastaviti uzlet i u trećem kvartalu, ukazujući na robusne narudžbine i jake indikatore poslovnog raspoloženja.

Međutim, dizel kriza bi mogla da pomrači izglede privrednog rasta, konstatovalo je minstarstvo, napomuinjući da se, “imajući u vidu značaj automobilske industrije, oni (efekti dizel krize) moraju srednjoročno klasifikovati kao rizik po ukupni ekonomski razvoj”.

Njemački političari i šefovi automobilslih kompanija dogovorili su se početkom avgusta o zamjeni softvera kod 5,3 miliona dizel automobila kako bi se smanjilo zagađenje i popravio narušeni ugled industrije.

Regulatorni organi EU takođe istražuju optužbe o navodnom nedozvoljenom udruživanju njemačkih proizvođača automobila u kartel radi uticaja na tržišnu utakmicu, što je ponašanje koje bi moglo da rezultira izricanjem visokih kazni kompanijama, navode stručnjaci.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA