Bez vanrednih ograničenja u saobraćaju

611

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija bez vanrednih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza RS.

Sporije odvijanje saobraćaja može se očekivati na dionicama na kojima je zbog radova izmijenjen režim vožnje. Obustavljen je saobraćaj na dijelu magistralnog puta Bijeljina – Ugljevik koji prolazi kroz bijeljinske ulice 27. marta i Srpske vojske zbog izgradnje kanalizacione mreže. Saobraćaj teretnih vozila odvija se obilaznicom, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice.

Zbog sanacije kolovoza na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz Derventu, saobraćaj će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici auto-puta Banjaluka – Prnjavor u toku je izgradnja vijadukta “Mahovljani”, zbog čega je zatvorena za sav saobraćaj, pa vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”. Na auto-putu Gradiška – Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog postavljanja led markera u tunelima “Laktaši” i “Klašnice”. Vozila usporeno saobraćaju na magistralnom putu Banjaluka – Prnjavor zbog radova na izgradnji auto-puta. Na ovoj dionici saobraćaj će se do 31. avgusta odvijati u oba smjera sa ograničenjem brzine kretanja vozila do 20 i do 40 kilometara na čas.

Na regionalnom putnom pravcu Površnice – Lopare u toku je sanacija klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare – Priboj – Banj Brdo. Vozila na regionalnim putevima Karanovac – Kneževo u mjestu Ljubačevo, te Ukrina – Gornja Vijaka, zbog klizišta saobraćaju jednom trakom.

U Federaciji BiH radovi se izvode na magistralnim putnim pravcima Donji Vakuf – Travnik, Tuzla – Kalesija, Bugojno – Kupres, Maglaj – Žepče i Sarajevo – Vogošća. Na magistralnom putu Bugojno – Gornji Vakuf zbog radova na deminiranju terena mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA