Banjaluka dočekuje “Koridu” u Cineplexxu Palas

1709

Dokumentarni film “Korida”, režisera Siniše Vidovića, stiže u Banjaluku. Premijera je zakazana za 29. avgust od 19 časova u u Cineplexxu Palas. Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Dokumentarni film “Korida” Siniše Vidovića prati više protagonista na njihovom dirljivom proputovanju kroz fascinantni svijet bosanskih borbi bikova, takozvanih korida. Svijet korida je pun mitova i herojskih priča koje prethodno gotovo da i nisu filmski zabilježene. “Korida” nudi uzbudljiv, dramatičan i zabavan novi pogled na svijet o kojem gotovo ništa ne znamo, iako se njegove granice protežu skoro do našeg kućnog praga. To je priča o zaostavštini arhaičnih vremena u modernim društvima, priča o odnosu čovjeka sa prirodom i o ujedinjujućoj snazi borbi bikova.

“Korida” je do sada prikazivana na raznim festivalima u Njemačkoj, Austriji, te u Istanbulu, Parizu, Budimpešti i ostalim metropolama. U Bosni i Hercegovini film je premijeru doživio na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, gdje je okrunjen sa više nagrada.

Režiser Siniša Vidović, Banjalučanin iz Austrije, koji je završio filmsku i video režiju na Univerzitetu u Lincu, gdje živi i radi, biće prisutan i raduje druženju sa banjalučkom publikom.

Više o filmu saznajte OVDJE.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA