Akcija “Povratnik”: Otac i sinovi krijumčarili heroin

2088

Inspektori SIPA uhapsili su Srđana Krndiju (27) iz Brčkog zbog trgovine narkoticima i zaplijenili 660 grama čistog heroina i dva kilograma smjese koja se koristi za miksanje ove droge.

Krndija, za kojim se traga od prošle sedmice kada su u okviru akcije “Povratnik” pali njegov brat Petar (23) i otac Aleksa Krndija (55), te Vojislav Žugić (36) iz Brčkog, sinoć je lociran i uhapšen u Mostaru.

– Nakon hapšenja istražioci su otkrili lokacije na kojima su narkotici skrivani, pa je na području Brčkog izvršen još jedan pretres. Tom prilikom pronađeno je 660 grama heroina visokog kvaliteta i čistoće. Pronađena su i oko dva kilograma smjese za miksanje, koja vjerovatno sadrži određeni procenat heroina, te druge predmete kojim mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku – saopštila je SIPA.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, kaže da je hapšenjem Srđana Krndije nastavljeno otkrivanje i procesuiranje organizovanih struktura narko-kriminala koje je djeluju na području Brčkog i diljem BiH.

– U dodatnim pretresima zaplijenjena je droga čija vrijednost na ilegalnom narko tržištu dostiže cijenu od oko 100 000 KM – rekao je Grubešić.

Prema njegovim riječima akcija “Povratnik” usmjerena je na borbu protiv organizovanog kriminala u BiH, čiji su pripadnici vršili međunarodno krijumčarenje droge u BiH, te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu prema inostranstvu.

– Istražne aktivnosti nastavljaju se dalje, a osobe pod istragom osumnjičene su za krivična djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama – istakao je Grubešić.

U akciji “Povratnik” 16. avgusta uhapšeni su Aleksa i Petar Krndija, te Vojislav Žugić, kojima je na predlog Tužilaštva BiH određen jednomjesečni pritvor. Grupa se tereti za učešće u međunarodnom krijumčarenju heroina, kokaina i marihuane koji su, najčešće iz Srbije, dolazili u BiH i Brčko distrikt odakle je vršena dalja distribucija.

I u prvom dijelu akcije zaplijenjena je veća količina narkotika, dokaznog materijala kao i novca za koje se sumnja da potiče od prodaje droge.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA