FreshWave festival: 30 000 posjetilaca na Kastelu! (FOTO/VIDEO)

695

Pored toga što je ovogodišnje izdanje Fresh Wave Festivala okupilo rekordan broj od preko 60 eminentnih izvođača koji su se predstavili publici festivala u tri festivalska dana, kroz kapije festivala prošlo je rekordnih 30 000 posjetilaca!

Main, Massive i Energy Stage su u tri festivalska dana ugostile 30 000 posjetilaca koji su ispratili nastupe više od 60 izvođača, koji su nastupili na 6. Nektar FreshWave festivalu na tvrđavi Kastel, od 10. do 12. avgusta 2017.

Prvu festvalsku veče obilježili su nastupi DJ divova na najvećoj festivalskoj bini Main Stage-u. Kanadska techno ikona Carlo Lio i fenomenalni Dubfire u Banjaluku su donijeli dio najvećih svjetskih plesnih podijuma, što je publika festivala itekako prepoznala i nagradila, a vrhunac večeri bio je sjajan nastup Resident DJ-a ove bine Mladena Tomića. Odlična atmosfera Main bine prelila se i na preostale dvije bine, a svakako izvajamo nastupe beogradskog hip hop sastava Prti Bee Gee na Massive i novosadskog maga elektronske muzike, DJ Fakira (Noise Destruction) na Energy bini.

Druge festivalske večeri odličnu zabavu posjetiocima pružili su regionalni prvaci elektronskog zvuka Ilija Đoković i Damir Hoffman, koji su pred više od 3 000 posjetilaca nastupili na Energy bini festivala. Massive bio je rezervisan za energičnog Kandžiju i njegov bend Gole žene, a Main Stage za Mahmuta Orhana koji je na tvrđavi Kastel premijerno svirao nekoliko novih pjesama koje tek treba da ugledaju svjetslost dana! Drugu festivalsku veče sve poklonike tvrđeg zvuka na Main bini obradovao je u odličnom setu – setu karijere još jedan Resident DJ festivala Nebs Jack, a najduži DJ set od 3 sata, ove godine pripao je Dejanu Iliću, poznatijem po nadimku Woodie.

Posljednje festivalsko veče je donijelo i najviše uzbuđenja s obzirom na to da su na Main bini nastupili miljenici domaće publike Bang La Decks, nakon kojih je pult okupirao veliki James Zabiela, a zatim i Jon Rundell i Siniša Tamamović, koji je zatvorio ovogodišnji program na Main Stage FWF. Uzbuđenja nije nedostajalo ni na druge dvije bine, na Energy bini, pored ostalih, nastupio je sjajni Laxlay, a Massive binom dominirali su neponovljivi Who See koji su napunili prostor ispred bine sa vise od 4 000 posjetilaca!

Sigurni smo da naredna izdanja festivala znače i novo obaranje rekorda, a sve zasluge idu našoj vjernoj i brojnoj publici za koju već pripremamo nova iznenađenja. FreshWave festival podržali su Grad Banja Luka, Banjalučka privara, kompanija m:tel i brojni drugi prijatelji, partneri i medijski sponzori.

Hvala svima i vidimo se sljedeće gone na 7. FreshWave festivalu!

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA