Zvanično: Runi se vratio u Everton

829

To je to. Opet na Gudison parkuPoslije 13 godina.

Kad je odlazio izazvao je gnjev navijača Evertona, bar onog tvrdog jezgra, pa ga je prilikom prve posjete na čuveni stadion umjesto dotadašnje poruke „Once a blue“ (zauvijek plav) sačekao transparent „Once a blue, now a red, in our harts, you are dead“(jednom plav, a sad crven, u našim srcima zauvijek si mrtav).

Ali…

Kako život piše scenarije kakve ni Viljem Šekspir, ni Semjuel Beket, nisu mogli da smisle, tako se Vejn Runi opet obreo tamo gdje su ga voljeli. I gdje će ga opet zavoljeti, jer im se vratio. A navijači Evertona znaju da praštaju. Pogotovo poslije emotivne poruke 31-godišnjeg napadača pristiglog iz Mančester junajteda.

-Rekao sam prije nekoliko godina da samo Everton dolazi u obzir ako budem odlazio iz Mančestera. Ne bih igrao ni za jedan drugi premijerligaški klub osim ovog. Stvarno sam mislio tako i ostao sam pri tom stavu. Nisam želio da odem u neki drugi engleski klub. Onog trenutka kad sam saznao da me Everton hoće, stavio sam do znanja svom agentu: „idi, pregovaraj, realizuj, tamo želim da idem- precizirao je Vaza u prvom javnom obraćanju poslije potpisivanja dvogodišnjeg ugovora.

Stigao je besplatno. Kao dio kusura u transferu Romela Lukakua. Njegova vrijednost procenjena je na 15 miliona evra, ali je zapravo ona samo dodata na obeštećenje koje će Karamele proslijediti na Old Traford.

-Sjajan je osećaj vratiti se u Everton. Uzbuđen sam. Jedva čekam da upoznam saigrače, da opet kročim na taj teren, da zaigram.  Oduševljen sam, jer klub napreduje. Everton bi trebalo da osvaja trofeje i pravimo krupne korake kako bismo bili konkurentni na tom polju-

Zvaničan debi zakazan je 12. avgusta, u prvom kolu nove sezone, kad na Gudison stiže Stouk.

-Prva utakmica probudiće emocije u meni. Jedva čekam. Nisam se vratio sam zato što je riječ o klubu za koji navijam, klubu u kome sam odrastao,  nego sam se vratio zato što osjećam da Everton napreduje i može da bude uspješan. Želim da budem dio tog projekta. Na mojim leđima biće pritisak, ali sam spreman za njega. Vjerujem da mogu da unaprijedim ovaj klub, ali i da ja budem uspješnji na terenu nego dosad. Na nama igračima je da dobrim partijama pomognemo klubu da bude uspješan, da osvaja trofeje-

Kapiten engleske reprezentacije zvanično je peto pojačanje Karamela ovog ljeta. Prije njega stigli su golman Džordan Pikford, štoper Majkl Kin, vezista Devi Klasen, napadačSandro Ramirez, Henri Onjekuru je kupljen, pa pozajmljen Anderlehtu, a pred potpisom je pejmejker Svonsija, Gilfi Sigurdson.

Jasno je: Ronald Kuman napada Ligu šampiona.
-Kuman je imao snažan uticaj na moju odluku. Kad je postalo jasno da ću napustiti Old Traford, Kuman je razgovarao sa mnom nekoliko puta i predočio mi koliko me želi. Vidio sam to u njegovim očima. To je presudilo. Bilo je i drugih opcija, ali kad sam se uvjerio da Everton stvarno hoće on je postao jedina mogućnost- pojasnio je Vejn Runi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA