Vatra zatvorila put Podgorica-Cetinje

888

Magistralni put Podgorica-Cetinje zatvoren je za saobraćaj zbog požara. Dim koji je prekrio saobraćajnicu onemogućava vozače da bezbjedno putuju ovom dionicom zbog čega je saobraćaj privremeno suspendovan.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić očekuje da će Centar za vanredne situacije Evropske komisije u Briselu do večeras prihvatiti zahtjev Crne Gore za pomoć u gašenju požara i da će poslati svoje jedinice.

On je ocijenio da je stanje na požarištima pod kontrolom, da su sve vatrogasne jedinice sa primorja na terenu, te da su im u pomoć došle i kolege iz gradova sa sjevera Crne Gore.

Nuhodžić je rekao novinarima u Tivtu, nakon obilaska požarišta, da su se u gašenje požara uključili i avioni čim su vremenske prilike to dozvolile.

On kaže da je obišao sva ugrožena područja na Luštici i da je plameni front dug najmanje 15 kilometara, ali da to nije razlog za proglašavanje vanrednog stanja na teritoriji opština Tivat i Kotor.

Nuhodžić je odbacio svaku odgovornost Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, naglašavajući da su oni postupili profesionalno, ali da su situacija i splet okolnosti jednostavno bili takvi da su požari poprimili velike dimenzije.

On je posebno pohvalio sve koji su jutros učestvovali u akciji evakuacije mještana i turista sa Luštice morskim putem i naglasio da je, uprkos svemu, srećna okolnost što nema povrijeđenih i što vatra nije pričinila veću štetu, osim što je izgorjela jedna vikendica, a jedna kuća je oštećena.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA