Vanja Pejaković se polako oporavlja

916

Vanja Pejaković, učenik banjalučke Poljoprivredne škole koji je na ekskurziji u Italiji tokom skoka u plitku vodu slomio vratni pršljen, polako se oporavlja, kaže njegov otac.

Dok se oni bore u Italiji, u Vanjinom rodnom gradu i dalje se bore da prikupe pomoć za njegovo liječenje. Početkom jula aktiviran je humanitarni broj, a organizovane su i humanitarne sportske aktivnosti.

-Taj broj će biti aktivan sve do 31. jula. Neki dan, 12. jula smo tražili prijesek stanja, koliko je prikupljeno za tih prvih 12 dana i rekli su nam  da je već oko  21 hiljada maraka već bilo prikupljeno- kazao je Borislav Brborović, sekretar Crvenog krsta Kotor Varoš.

-Na turniru u malom fudbalu i na turniru u uličnom basketu skupili smo blizu 2 hiljade konvertibilnih maraka koje smo prosljedili na žiro račun njegove majke i na taj način želimo pomoći njegovo liječenje i što brže ozdravljenje- rekao je Slobodan Petrović, iz opštine Kotor Varoš.

Vanjini roditelji stalno su s njim, i iščekuju, kažu, dobre vijesti.  Vanja je u bolnici od kraja maja, a očekuje se da će tamo morati da provede još minimum šest mjeseci.

-Pomjera desnu ruku, pomjera malo i desnu nogu, ima nekog napretka. Samostalno diše već 7-8 dana, nije prikopčan više na aparate, tako da ima napretka- kazao je Saša Pejaković, otac Vanje Pejakovića.

Direktor škole koju Vanja pohađa kaže da i školarci među sobom sakupljaju pomoć za druga, a i on je optimističan jer, kaže, neće zaboraviti riječi ljekara.

-Doktor koji ga je prihvatio, kad ga je skinuo do pojasa i video onako mladog i mišićavog doktor je rekao: ‘Ova mladost će pobjediti, on neće iz mojih ruku izaći dok ja ne budem završio onako kako treba to sve – kazao je Edi Haneš, direktor banjalučke Poljoprivredne škole.

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA