Turska: Uhapšeno još 1 100 osoba

553

Turske vlasti uhapsile su još 1 098 osoba za koje sumnjaju da su povezane sa militantima ili sa organizovanjem neuspjelog pokušaja državnog udara u julu prošle godine.

Kako je saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Turske, svi su uhapšeni tokom prošle sedmice, a od ovog broja, čak 831 se sumnjiči da je povezano sa muslimanskim imamom Fatulahom Gulenom. Ovog imama, koji se trenutno nalazi u SAD, Ankara optužuje da je glavni organizator državnog udara u Turskoj.

Iz Ministarstva navode da je 213 osoba uhapšeno zbog postojanja sumnje da su povezane sa Radničkom partijom Kurdistana, 46 osoba se sumnjiči za povezanost sa “Islamskom državom”, a osam osoba je uhapšeno zbog navodne povezanosti sa “ljevičarskim terorističkim grupama” u Turskoj.

Turske vlasti su nakon državnog udara u julu prošle godine uhapsile oko 50 000 ljudi, dok je više od 150 000 radnika otpušteno.

Vlasti u Ankari smatraju da su hapšenja i otpuštanja opravdana zbog nivoa prijetnji sa kojima se država prošle godine suočila.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA