Srbija ima šampionku Vimbldona

1367

Srbija ima još jednog šampiona Vimbldona! Tačnije šampionku pošto je Olga Danilović slavila u finalu juniorskog dubla i tako popravila lošu sliku koju je naš tenis ostavio ove godine na najprestižnijem turniru na svijetu.

Ona je u paru sa Slovenkom Kajom Juvan savladala američki par Mekneli-Osuigve sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3. Susret je bio veoma uzbudljiv, posebno pri kraju drugog seta kada je srpsko-slovenačka kombinacija imala prednost od 5:2 i servis. Međutim, Amerikanke su došle do brejka, što u juniorskog konkurenciji nije rijedak slučaj i tako uspjele da prolongiraju izvjesno pošto su im Olga i Kaja odmah uzvratile i uzele prestižnu titulu.

Olga Danilović, ćerka našeg proslavljenog košarkaša Predraga Saše Danilovića, uspjela je tako da se iskupi za brzo ispadanje u singlu gdje se očekivalo da ostavi zapažen trag, ali je zaustavljena već u prvom kolu. Mlada srpska teniserka, koja je u januaru napunila tek 16 godina, tako je još jednom pokazala da je vanserijski talenat, ali i da ima šampionski gen na tatu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA