“Šume Srpske”: Sindikalci o Pravilniku i štrajku! (VIDEO)

617

Mjesto dešavanja Javno preduzeće “Šume Srpske” ali bez generalnog direktora. Poslije sastanka predstavnika Jedinstvene sindikalne organizacije i direktora “Šuma Srpske” Riste Marića, pred novinarima su se samo pojavili sindikalci.

Služba za odnose sa javnošću ovog preduzeća je poručila da je sastanak bio neformalan i da direktor nije bio obavješten ni o kakvoj konferenciji. Za sindikalce je bio i te kako formalan ali i, kako, kažu korektan.

– Samo da uputim poruku svim radnicima kojem je vršen obračun po Pravilniku biće refundiran novac. Pravilnik van snage je stavljen do donošenja kolektivnog ugovora, tako da radnici imaju potpunu informaciju. Današnji razgovor je bio korektan i mislim da će koristiti i jednima i drugima i da smo na pravom putu – rekao je Dušan Marković, predsjednik Jedinstvene udružene sindikalne organizacije JP ”Šume Srpske”.

I ako je sastanak kako su rekli sindikalci prošao dobro, nisu bili raspoloženi. Za sada, kažu, vjeruju u obećanje direktora, ali ukoliko ih ne ispoštuje, štrajk i protesti su neminovni.

– Samo po pitanju ovog obećanja ono što mogu da kažem, ukoliko se ne ispune ova obećanja. Mi obavezno idemo u priču šrotesta i štrajka. Imamo obećanja da će sve stupiti danas ili sutra ukoliko ne odmah stupamo u akciju – dodala je Slavica Elez, zamjenik predsjednika Jedinstvene udružene sindikalne organizacije JP ”Šume Srpske”.

Iako je reprezentativni sindikat “Šuma Srpske” izabran 15. juna, jedinstvena sindikalna organizacija tvrdi da resorno ministarstvo to nije potvrdilo i da oni i dalje djeluju kao reprezentativni. Ono što je sigurno da će potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora s obzirom na sve okolnosti još čekati.

Jelena Bojanić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA