Sekretarica promijenila bravu, zaključala Savez i “nestala”?!

2641
Sekretarica promijenila bravu

U prostorije Rukometnog saveza Srpske ovih dana niko ne može ući jer je sekretar Dana Bojanić promijenila bravu, zaključala kancelariju i otišla na odmor, saznaje SrpskaCafe.

I dok ona odmara, Savez je blokiran, a klubovi i rukometni radnici na “čekanju”. Sve to u sedmici u kojoj je počeo prelazni rok…

Tragikomično

Ova tragikomična situacija najbolje oslikava stanje u domaćem rukometu. Rasulo je riječ kojom je (ne)rad Saveza opisao predsjednik Sloge Vojislav Rađa. Dobojlije spadaju u red klubova koji će morati da pričekaju povratak tehničkog sekretara sa odmora kako bi riješili određene probleme.

Naime, na adresu Sloge je stigao dopis u kojem se klub obavještava da je šest igrača pozvano u pionirsku reprezentaciju Srpske koja će učestvovati na Kampu u Trebinju. Čelnici kluba potom su tražili pojašnjenje iz Saveza. A nakon što odgovore nisu dobili, kontaktirali su selektora Dejana Vasilića.

– Sloga mnogo ulaže u rad sa mlađim kategorijama. Vodimo računa o našim talentima i zato smo tražili više informacija vezanih za kamp jer nismo željeli da ih preopteretimo. Pošto nismo dobili odgovor iz Saveza, pitali smo selektora Vasilića šta se dešava. On nam je odgovorio da moramo čekati do ponedjeljka. Jer, Dana Bojanić mu je rekla da je promijenila bravu i zaključala kancelariju, odnosno, da niko ne može u Savez dok se ona ne vrati. Eto. Zbog ovakvih stvari rukomet nam propada, a predsjednik Saveza Zdravko Miličević priča bajke u javnosti – ogorčen je Rađa.

Pokušali smo kontaktirati i Danu Bojanić kako bi nam pojasnila novonastalu situaciju. Međutim, ona nije odgovarala na naše pozive. Sa generalnim sekretarom RS RS Elvisom Jaćimovićem nismo uspjeli ni da uspostavimo poziv. Njegov službeni telefon je isključen jer, kako saznajemo, Savez nije platio račun.

“Danu nisam vidio tri dana”

Kancelarija RS RS nalazi se u okviru Rukometnog doma, u ulici Braće Pantić 4. Dom je u vlasništvu Gradskog rukometnog saveza Banjaluka, čiji sekretar Veljko Malić je prokomentarisao trenutno stanje.

– Ne znam da li je promijenjena brava na vratima kancelarije Rukometnog saveza Republike Srpske. Ono što znam je da niko nije dirao bravu na Domu. Ja sam svaki dan u Savezu, a Danu Bojanić nisam vidio već tri, četiri dana – izjavio je Malić.

Dejan Marić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA