Rusija spremila odgovor na američke sankcije

698

Rusija će zabraniti ambasadi SAD da koristi sva skladišta u Moskvi od 1. avgusta, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova danas.

Moskva, kao odgovor na američke sankcije, ostavlja sebi pravo na recipročne mjere koje mogu dotaći američke interese, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Kako se navodi u saopštenju ruskog spoljnopolitičkog resora, Moskva zabranjuje američkoj ambasadi da koristi vikendicu u Srebrnom boru, kao i skladišta u Dorožnoj ulici, navodi se u saopštenju.

Rusija traži i da Amerika od 1. septembra smanji broj diplomata Rusiji u skladu sa brojem ruskih diplomata u SAD. To znači da će se ukupan broj personala u američkim diplomatskim i konzularnim ustanovama smanjiti na 455.

– Donošenje novog zakona o sankcijama pokazalo je da su odnosi sa Rusijom postali žrtve unutarpolitičke borbe u samoj SAD. Osim toga, novi zakon ima za cilj, koristeći političke instrumente, da se stvori nepravedna konkurencija za SAD u globalnoj ekonomiji – dodaje ovo ministarstvo.

Izvjesni krugovi u Vašingtonu žele otvoren sukob sa Moskvom, dodali su oni.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA