Putin naredio: 755 američkih diplomata da napusti Rusiju!

1131

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je da 755 američkih diplomata napusti Rusiju!


On je dodao da se ne vidi poboljšanje odnosa između Rusije i SAD u skorije vrijeme.

Putin je u ekskluzivnom intervjuu za televiziju “Rusija 1“ naveo da će diplomate morati da napuste Rusije zbog politike Vašingtona.

– Američka strana je napravila poteze koji, važno je da se naglasi, nisu ničim  isprovocirani. Ti potezi uključuju sankcije, pokušaje miješanja u druge države, uključujući i naše saveznike, koji su zainteresovani da nastave saradnju sa Rusijom – rekao je ruski lider.

Putin je naglasio da je Rusija bila strpljiva pokušajima rješavanja zategnute situacije.

– Čekali smo poprilično dugo da se nešto možda promijeni na bolje, nadali smo se da će se situacija promijeniti, ali izgleda da se neće mijenjati u skorije vrijeme. Odlučio sam da je vrijeme da pokažemo da ništa nećemo da ostavimo bez odgovora – naglasio je on.

Podsjetimo, ranije ove sedmice Američki kongres je donio odluku o pooštravanju sankcija Rusiji, Iranu i Sjevernoj Koreji. Protjerivanje je odgovor na američke odluke koje nemaju opravdanog razloga, rekao je prvi čovjek Rusije. Tada je rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je Moskva rekla Vašingtonu da redukuje broj diplomata u Rusiji na 455.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA