Novi premijer Makedonije stiže u BiH

553

Predsjednik Vlade Makedonije Zoran Zaev sutra će boraviti u zvaničnoj posjeti BiH, gdje će se susresti sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić u 9:00 časova dočekaće Zaeva na platou ispred zgrade institucija BiH, najavljeno je iz Savjeta ministara BiH.

Susret delegacija Savjeta ministara BiH i Vlade Makedonije planiran je za 9:35 časova.

Delegaciju Savjeta ministara BiH, osim Zvizdića, činiće ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, ministar za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac, ministar inostranih poslova Igor Crnadak, ministar civilnih poslova Adil Osmanović i ministar bezbjednosti Dragan Mektić.

U delegaciji Vlade Makedonije, osim Zaeva, biće ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, ministar ekonomije Krešnik Bekteši, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ljupčo Nikolovski, ministar kulture Robert Alagjozovski i ministar dijaspore Edmond Ademi.

Protokolom je predviđeno da Šarović i Nikolovski u 10:15 časova potpišu memorandum o razumijevanju između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Makedonije, a potom će Osmanović i Alagjozovski potpisati Program kulturne saradnje između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture Makedonije.

Prema protokolu, Zvizdić i Zaev u 10:25 časova obratiće se medijima. Za 10:45 časova zakazan je sastanak Mektića i Spasovskog.

Makedonski premijer će u 11:30 časova razgovarati sa članovima Predsjedništva BiH, a trebalo bi da se susretne i sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefikom Džaferovićem.

Zvizdić i Zaev će u 17:00 časova posjetiti Rotimlje, gdje će položiti vijenac na spomen-obilježje tragično stradalom predsjedniku Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje.

U 20:30 časova Zvizdić i Zaev će na Starom mostu u Mostaru prisustvovati manifestaciji “Mostar, mir, povezivanje” i potpisati Mostarsku povelju mira

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA