Navaro: Doviđenja nakon Evrobasketa?

619

Huan Karlos Navaro, jedan od najtrofejnijih španskih košarkaša posljednjih decenija,  rekao je da će mu Evrobasket ovog ljeta biti posljednje takmičenje sa Španijom.


Navaro i Pau Gasol su nosioci igre španskog nacionalnog tima u različitim starosnim kategorijama. Od devedesetih godina se još proteže njihov uspješni niz.

Od zlata na Evrobasketu za igrače do 18 godina, preko pobjede nad SAD na svjetskom prvenstvu za igrače do 20 gdje su takođe osvojili zlato, Navaro je uvijek bio u centru zbivanja.

Olimpijske igre u Sidneju su mu donijele debi u seniorskom dresu, a od tada nije propustio nijedan važniji turnir reprezentacije, osim Evrobasketa prije dvije i onog prije četiri godine zbog povreda.

Ljubitelji košarke kod nas ga ne vole jer je još Jugoslavija u Indijanapolisu 2002. počela da uviđa nacionalni tim Furije koji se stvarao sa mladim snagama koje ga nose.

Od tada do 2009. godine i pobjede u grupi na Evropskom prvenstvu protiv Španaca, Navaro je već imao epitet La Bombe, a Srbija je dugo strepila kada bi se sastajala sa Špancima.

Navaro je sa Španijom osvojio i Svjetsko prvenstvo 2006. godine kada je Grčka šokirala Amerikance i olakšala Furiji put do zlata. Osim toga, La Bomba u kolekciji ima i dva zlata sa Evrobasketa (2009, 2011.), dva srebra (2003, 2007.), bronzu iz 2001. u Istanbulu, uz još dva olimpijska srebra (Peking i London).

Pošto je 13. juna slavio rođendan, Navaro se od reprezentacije oprašta sa punih 37 godina. Pau Gasol je još pod znakom pitanja, ali ne bi bilo čudo, da i on kao i La Bomba poslije ovog Evrobasketa kaže Furiji “adios”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA