Ljubačevo: Do kraja godine društveni dom (VIDEO)

1493

Ljubačevo bi, do kraja godine, trebalo dobiti novi društveni dom. Na realizaciji ovog plana već se radi pa su počeli radovi na rušenju postojećeg objekta koji više nije u funkciji. Sama izrada projekta donacija je lokalne kompanije “Drvorez”, koja zapošljava skoro 60 radnika, uglavnom iz ovog mjesta.

– Drago mi je da nakon 15 godina da smo uspjeli da krenemo u realizaciju. Što se tiče projekta, idejno rješenje, lokaciju , sve sam pruzeo na sebe. Spremam sam sutra da opremim salu sa klupa i stolovima. I ja se nadam da će to tokom iduće kalendarske godine biti završeno i da napravimo feštu ako Bog da za 500 ljudi – rekao nam je Mirko Glavić, vlasnik kompanije “Drvorez”.

– Ovo je problematika koja nas je mučila već dugi niz godina i evo kao što vidite gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom prepoznala je naš problem. Ovo je danas veliki dan za našu mjesnu zajednicu – mišljenja je Radenko Vujasin, predsjednik Savjeta mjesne zajednbice Ljubačevo.

Početak radova obilježila je i posjeta gradonačenika Banjaluke Igora Radojičić. Iz budžeta grada je za izvođenje ovih radova namijenjeno oko 180 000 KM.

– Danas su počeli radovi na uklanjanju i onda ide jhavni tender za izbor izvođača po postojećem projektu. Papirologoija se završava tako da se nada da do kraja ove godine odnosno građevinske sezone dobijmo objekat pod krovom u upotrebi z društvene potrebe ove mjesne zajednice. Ambulanta, mjesna zajednuica, prodajni objekat , mjesto za društvene, kulturne i zabavne aktivnosti i ono što su građani Ljubačeva tražili – rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Urađena je procjena za ukupno 14 društvenih domova u prigradskom i seoskom području. Pored Ljubačeva, u ovoj godini se radi na novim domovima u Dragočaju i Debeljacima.

Jelena Milovanović Soldan

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA