Listo “mostarskom lastom” ponovo do titule!

786

Završeni su 451. tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru. Pobjede su odnijeli šampion Lorens Listo čime je na svoje police postavio jedanaesti pehar iz grada na Neretvi, te Igor Kazić u skokovima na noge.

Nakon prve serije skokova na noge u vođstvu je bio Igor Kazić sa pet desetki, a nakon prve serije skokova na glavu vodio je Mustafa Šarić iz Zenice, ispred velikog šampiona Lorensa Liste, koji je do sada deset puta osvajao prvo mjesto.

Mostarac Igor Kazić je i u drugoj seriji skokova na noge osvojio svih pet desetki, čime je uvjerljivo slavio u ovoj disciplini. Drugi u toj kategoriji bio je Admir Delić, a treći Ermin Sarić, obojica iz Mostara.

Mustafa Šarić nije uspio odbraniti prednost iz prve serije skokova na glavu, te je Lorens Listo sa savršenim skokom osvojio ukupno 98 bodova i uzeo svoju jedanaestu titulu.

Drugo mjesto u sokovima na glavu osvojio je Ivica Domanović iz Užica, a treće Muhamed Mahnić iz Zenice. Šarić je završio posljednji.

Ovogodišnje skokove, koji se tradicionalno izvode u kategorijama skokovi na glavu i skokovi na noge (16 na noge, 25 na glavu), ocjenjivao je žiri u sastavu: Mirsad Deda Pašić, Enver Novaković, Benaid Kalajdžić, Emir Balić i Alica Jakirović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA