Kritično u selu Kamena, vatra napreduje prema Nevesinju!

824

Na mostarskom području i danas bukte požari, a pogotovo je stanje teško na u selima Kamena i Rabina, prema Nevesinju, dok je na podveleškom platou požar lokalizovan.

Zamjenik komandira Vatrogasne jedinice Mostar, Dragan Velagić koji je na licu mjesta na podveleškom platou, istakao je da je danas četiri puta požar lokalizovan.

– Ovo je treći put da smo požar lokalizovali. Najprije je duvao jugo, sada sjeverac, jednostavno, više ne znamo kojim će smjerom duvati i hoće li opet buknuti vatra. Sve raspoložive snage su na terenu, jednostavno, nedostaje nam ljudstva – rekao je Velagić.

U selu Kamena s vatrom se bore mještani i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Blagaj. Stanje je, prema riječima predsednika DVD Saliha Bostandžića teško i neizvjesno.

– Vatra se primakla katoličkom groblju i kapelici, a nisu ni kuće daleko. Činimo sve da ugasimo požar, ali teren je vrlo nepristupačan i vjetar jako otežava gašenje – rekao je Bostandžić.

S njima su i pripadnici civilne zaštite Jugoistok, čiji je sekretar, Emir Topuz, takođe, rekao da se požar strahovito širi prema naselju Kamena.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA