Kolaps u Hrvatskoj: Kolone duge 25 kilometara

1738

U toku je dosad najudarniji turistički vikend, a to znači da su na putevima širom Hrvatske zavladale velike gužve, javljaju hrvatski mediji.

Kako navode, saobraćaj je “na ivici kolapsa”.

Prema izvještaju Hrvatskog autokluba zbog udesa za saobraćaj je zatvoren autoput A7 između čvorova Sveti Kuzam i Draga u smeru Zagreba. Obilazak je lokalnim putevima.

Uklonjena su vozila iz saobraćajne nesreće na 231. km autoputa A1, ali između čvorova Gornja Ploča i Maslenica u smijeru Splita zbog velike gustine saobraćaja vozi se otežano, u koloni od oko 25 km.

Vozačima se savjetuje da za izlazak s autoputa u smijeru Splita koriste čvor Gospić. U smijeru unutrašnjosti vozi se nesmetano, javlja HAK na svojim službenim stranicama.

Vozi se u kolonama, izuzetno otežano i uz zastoje na sjledećim saobraćajnicama:

Na autoputu A1 vrlo je gust saobraćaj, vozi se usporeno, u koloni u pokretu na dionici između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smeru Splita, a saobraćaj je dodatno usporen zbog vozila u kvaru na 18. km u smijeru Karlovca te kod tunela Ledenik, na dionci između čvorova Sveti Rok i Maslenica zbog autobusa u kvaru.

Na autputu A3, na zagrebačkoj obilaznici od čvora Buzin u smijeru čvora Lučko kolona je duga oko 14 km, a iz smijera Jankomira oko četiri kilometra.

Na autoputu A4 Goričan-Zagreb, pred NP Sveta Helena u smijeru Zagreba kolona vozila duga je oko 1,5 km.

Vrlo je gust saobraćaj na svim važnijim putnim pravcima u smijeru mora, naročito na autoputu A1 (vozi se u kolonama uz zastoje između Zagreba i Bosiljeva te čvorova Gornja Ploča i Maslenica), a gust je saobraćaj i na autoputevima: A3 Bregana-Lipovac u smijeru istoka, A2 Zagreb-Macelj u smeru Zagreba i A4 Goričan-Zagreb u smijeru Zagreba, riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu u oba smijera, na Istarskom ipsilonu, duž Jadranske magistrale (DC8), na pojedinim graničnim prelazima s BiH i Slovenijom na ulazu u Hrvatskoj te sa Srbijom na izlazu.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, ali pojačan je saobraćaja uz povremena čekanja na ukrcaj u pojedinim trajrktnim pristaništima (naročito prema Rabu, Cresu i Pagu) te u luci Split.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA