Još dva zemljotresa potreslo Grčku

643

Nakon snažnog zemljotresa u kojem je dvoje turista poginulo u petak, grčko ostrvo Kos večeras su pogodila dva snažna naknadna potresa u roku od nekoliko minuta, što je navelo uplašene stanovnike i turiste da brzo napuste domove i restorane.

Na Kosu se prvo osjetio potres jačine 4,4 stepeni Rihterove skale u 20.09 časova po lokalnom vremenu, a 16 minuta kasnije je uslijedio potres od 4,6 stepeni Rihterove skale, javio je Atinski geodinamički institut.

Prvi potres bio je najbliži ostrvu, na oko 20 kilometara ka sjeveroistoku na dubini od 10 kilometara, prenio je AP. Uplašeni stanovnici i turisti okupili su se na glavnom gradskom trgu, što dalje od zgrada.

Stotine stanovnika i turista na istočnom grčkom ostrvu Kos proveli su noć spavajući u parkovima, maslinjacima ili u svojim automobilima, poslije zemljotresa u petak u kojem su poginula dvojica turista i povrijeđeno oko 500 ljudi u regionu Egejskog mora, u Grčkoj i Turskoj.

Američki geološki zavod saopštio je da je zemljotres bio jačine 6,7 stepeni po Rihterovoj skali, a tom prilikom su, kada se srušio zid u popularnom baru na Kosu, poginula dva muškarca – jedan iz Turske i jedan iz Švedske, podsjeća američka agencija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA