Hrvatska: I vojska gasi požare (FOTO)

915

Žrnovnica, najistočni dio Splita, dočekala je stotinu hrvatskih vojnika koji bi trebalo da pomognu vatrogascima u gašenju velikog požara, izjavio je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević.

Prema najnovijim informacijama, požar plamti na području dugom oko deset kilometara i širokom nekoliko kilometara, a i dalje se širi.

Na požarištima kod Podstrane, Radošinovca i Bibinja angažovano je po pet kanadera i vazdušnih traktora.

IMG_7544kucine

U Žrnovnici se požar približio kućama, a na ulicama je vojska, javlja portal “Indeks”.

Na dijelu požarišta na istoku Splita čulo se sedam ili osam jakih eksplozija, a cijelo opožareno područje prekriveno je gustim dimom.

Krstičević je potvrdio da je raketna baza u Žrnovnici okružena vatrom, te da je na tom području već angažovana vojska.

Crno nebo iznad Splita

Veliki požar koji je buknuo u prvom satu ponedjeljka, 42 minute nakon ponoći u Tugarama, tokom noći i jutra proširio na Srinjine, Sitno Gornje i Donje, a vatreni jezici stigli su čak i do zvjezdarnice na Mosoru gdje se na stotine vatrogasaca već satima i sa zadnjim atomima snage bore protiv tog požara, ali i bure koja stalno mijenja smjer vatre.

pozc3

Prema raspoložim informacijama, do sada je izgorjelo nekoliko kuća, poslovnih prostora i radnih mašina, vrtić, dio groblja, brojni maslinici, te Zvjezdano selo Mosor.

Iz centra Splita vidi se gusti crni dim koji se nadvio nad planinom Mosor.

Veliki požar u zaleđu između Omiša i Splita buknuo je noćas u Tugarama, a tokom dana se proširio na mjesta Srinjine, Sitno Gornje i Donje.

Gašenje požara ometa bura koja jako duva i stalno mijenja smjer vatre.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA