CG: Svi požari pod kontrolom

700

Požari na području opštine Herceg Novi stavljeni su pod kontrolu i ne ugrožavaju ni stanovništvo ni objekte, saopštio je Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Riječ je o požarima u Konjevićima, na Luštici, u mjestima Tići, Mendegaja i iznad Zabrđa prema Obosniku.

Ukrajinski kanader danas će nastaviti da gasi požar na poluostrvu Luštica, dok će švajcarski helikopter nastaviti da dejstvuje na Solilima.

Na području Bara noćas je izbio veći požar na nepristupačnom terenu između Poare i Gorane, ali stanovništvo i objekti nisu ugroženi. Ekipe Službe zaštite i spašavanja se nalaze na terenu.

Na teritoriji opštine Podgorica aktivan je požar u mjestima Orasi i Goljemadi, prema jezeru. Na požarištu u mjestu Orasi nalazi se jedna ekipa Službe zaštite i spašavanja.

Pod kontrolom je i požar u Zagaraču u opštini Danilovgrad, gdje će danas na gašenju biti aktivna dva izraelska aviona.

Na području opštine Cetinje gori u Lastvi Čevskoj, na Donjoj Markovini i u Cucama, ali su požari pod kontrolom, te ne ugrožavaju objekte i stanovništvo. Ekipe dežuraju u Lastvi Čevskoj i na Donjoj Markovini.

Crnogorska policija do sada je uhapsila jednog državljanina Albanije i jednog starijeg muškarca iz Danilovgrada zbog sumnje da su podmetnuli požare na teritorijma opština Podgorica i Cetinje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA