Bosić povukao prijavu protiv Majkićeve

801

Mladen Bosić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH povukao prijavu protiv Dušanke Majkić, poslanika SNSD zbog onoga što je izjavila u emisiji Aspekt RTRS-a.

Bosić je prijavu povukao nakon što je Majkić upitila izvinjenje Bosiću zato što je Damir Arnaut, poslanik SBB-a potvrdio da Bosić nije bio u restoranu.

Međutim, Arnaut je danas na sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava parlamenta BiH kazao da je na njega vršen pritisak, te da je Bosić rekao Mirsadu Đonlagiću da se Arnaut fokusira samo na to da on nije bio u restoranu, te da će u protivnom Bosić ispričati šta se govori o Arnautu i šta je Bosiću u ” četiri oka” rekao Fahrudin Radončić.

Bosić je prijavio Majkićevu zbog, kako je naveo, kršenja Kodeksa kada je dala izjavu u emisiji “Aspekt” RTRS-a.

Arnaut je na sjednici 31. maja vodeći polemiku sa Bosićem rekao da su neke kolege iz SDS-a u restoranu parlamenta likovale što su pale akcize i što sada neće biti penzija i plata u RS. Majkićeva je rekla da je ona raspravu slušala iz kluba SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH i da se iz izjave Arnauta moglo naslutiti da to nije rekao Bosić.

Podsjetimo, Mladen Bosić (SDS), zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kazao je da je podnio prijavu protiv Dušanke Majkić “koja je u udarnom terminu RTRS-a izgovorila notornu laž usmejrenu protiv njegove ličnosti”.

– Bio sam zaista šokiran kada sam neki dan na RTRS-u u emisiji Aspekt slušao izjavu koleginice Dušanke Majkić da sam poslije pada Zakona o akcizama sav usplahiren i sretan strčao u restoran i rekao: Dobro je pale su akcize neće biti penzija i plata – rekao je Bosić.

On je demantovao da je to uradio.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA