Stiže još visokih temperatura

768

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će biti pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme, uz najvišu dnevnu temperaturu do 39 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti vedro, a tokom dana sunčano i vruće uz slab razvoj dnevne oblačnosti, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 14 do 21, na jugu do 24 stepena Celzijusova, a dnevna od 32 do 39, u višim predjelima od 28 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab, istočni i sjeveroistočni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U utorak, 1. avgusta, noć će mjestimično biti tropska sa temeraturom iznad 20 stepeni. Temperatura će nastavljati da raste i u većini predjela će biti vruće i sunčano vrijeme uz ponegdje malu oblačnost.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 16 do 23, na jugu do 25 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 33 do 40 stepeni ponegdje, a u višim predjelima od 29 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 2. avgusta, mjestimično i dalje biće tropska noć, a preko dana nastavlja se veoma toplo vrijeme uz umjeren razvoj oblačnosti tokom popodneva na sjeveru.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 16 do 23, na jugu do 26 stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 33 do 40, ponegdje na jugu i stepen dva toplije, a u višim predelima od 29 stepena Celzijusovih.

U četvrtak, 3. avgusta, nastavlja se sa mjestimično tropskim noćima, a tokom dana veoma toplim vremenom.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 17 do 23, na jugu do 26. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 33 do 40, ponegdje na jugu i stepen dva toplije, u višim predjelima od 31 stepen Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 14:00 časova: Bjelašnica 19 stepeni Celzijusovih, Han Pijesak 25, Čemerno 26, Čajniče 28, Sokolac 29, Mrakovica i Gacko 30, Nevesinje i Livno 31, Novi Grad, Šipovo, Krupa na Uni, Srebrenica, Sarajevo i Neum 32, Srbac, Bileća, Ribnik, Mrkonjić Grad i Zvornik 33, Trebinje, Bugojno i Tuzla 34, Doboj, Prijedor i Bijeljina 35, Banjaluka i Mostar 36 stepeni Celzijusovih.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA