Zvezdin dug 26,7 miliona evra

695

Ukupan dug Fudbalskog kluba Crvena zvezda iznosi 26,7 miliona evra, otkrio je generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić na sjednici Skupštine kluba.

Terzić je naveo da je sadašnje rukovodstvo za tri godine smanjilo dug za 13 miliona evra, a potom i ugovorilo potpisivanja značajnog smanjenja duga sa poveriocima i bankama.

– Posle višemesečnih pregovora, prošle nedelje je potpisan sporazum sa Marfin bankom prema kome je ugovoreno da do 15. jula platimo milion evra, a da nam 5,5 miliona evra bude otpisano. Zato je namenski prodat Srđan Plavšić u Spartu iz Praga za 1,3 miliona evra da bismo odmah isplatili Marfin banci milion. Tako je dug sveden na 33,5 miliona evra – rekao je Terzić.

Pored toga, prema njegovim riječima, poslije godinu dana teških pregovora sa još jednom bankom potpisan je sporazum da se otpiše polovina ukupnog duga od 13,6 miliona evra, uz obavezu plaćanja 6,8 miliona evra u narednih 18 meseci.

– Na taj način je dug sveden na 26,7 miliona evra. A postoji mogućnost da se revidiranje kamatnih stopa potraživanja banke umanje za još 1,2 miliona evra. S tim što treba ovih 6,8 miliona evra voditi kao uslovan otpis dok god ne isplatimo preostalih 50 odsto – rekao je generalni direktor crveno-belih.

On je istakao i da je ugovoren transfer fudbalera Mihaila Ristića za dva miliona evra, ali nije otkrio ime kluba.

– Taj novac se mora iskoristiti za plaćanje dospelih obaveza za dobijanje licence, kao i za jačanje igračkog kadra tako da taj iznos nećemo kalkulisati u smanjenje duga – zaključio je Terzić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA