Zeleni most ostaje samo za pješake

874

Zeleni most ubuduće će moći koristiti samo pješaci jer su tokom redovne sanacije utvrđena značajna oštećenja konstrukcije ovog mosta.

Rekao je ovo Slaviša Sandić, v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, i istakao da će saobraćaj i dalje biti zabranjen za motorna vozila zbog sigurnosti.

– Most će moći koristiti samo pješaci, a u toku ove godine bi trebalo da bude završen projekat, a naredne godine trudićemo se da nađemo sredstva za gradnju novog mosta – rekao je Sandić.

Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS predložio je da se motorni saobraćaj potpuno zabrani preko mosta nakon što su uočena oštećenja.

Pošto se radi o veoma frekventnom mostu, prema procjenama gradskih vlasti to bi izazvalo ogromne saobraćajne gužve, pa su tražili od Instituta da preporuče mjere hitne intervencije koje bi omogućile da se most stavi u funkciju.

Zeleni most je sagrađen 1959. godine kao privremeni prelaz.

Građanka Nikolina Trubajić kaže da smatra da je ovaj most prometniji nego bilo koji te da će njegovo zatvaranje značiti velike gužve dok se ne izgradi novi most.

– Dok je bio u funkciji često sam ga koristila jer sam preko njega išla na Banj brdo, a sada moram ići okolo dok dođem, ali ako nije bezbjedan njegovo zatvaranje je opravdano – kazala je Trubajićeva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA