Zapaljen džip poznatog advokata

2059

Policija traga za nepoznatim napadačima koji su juče ujutru u trebinjskom naselju Vinogradi zapalili džip „kia“ od poznatog advokata, Mire Vučinić.

Požar na prednjem dijelu vozila izbio je oko četiri časa, a brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je da se vatra proširi na druge automobile i kuću koja je bila u blizini.

Automobil je bio parkiran u dvorištu kuće gdje živi Vučinićeva u Ulici Leontija Ninkovića, a požar je primijetila vlasnica koja je o tome odmah obavijestila i policiju.

U Policijskoj upravi Trebinje potvrdili su da im je juče prijavljen požar i rekli da će više informacija imati poslije obavljenih vještačenja.

Kako nezvanično saznajemo napadači su najvjerovatnije zapaljivu tačnost stavili na prednji lijevi točak i zatim zapalili i pobjegli.

– Prema prvim procjenama izgorio je dio blatobrana, guma, hauba i jedan dio instalacija. Šteta se procjenjuje na više hiljada maraka – ispričao je izvro blizak istrazi.

Prema njegovim riječima policija će izuzeti snimke bezbjednosnih kamera koje se nalaze u blizini kuće gdje se desio napad.

– Na snimcima ćemo pokušati identifikovati sumnjive osobe i probati ih dovesti u vezu sa napadom – pojasnio je naš sagovornik.

Ovo nije prvi put da se imovina Vučinićeve nalazi na meti napadača, ali ona ni ovaj put nije želje komentarisati napade.

Vučinićeva juče nije željela reći da li je ranije dobijala prijetnje i upozorenja na mogući napad.

Prije osam godina nepoznate osobe su u večernjim časovima bacile bombu u dvorište kuće Vučinićeve. Od eksplozije oštećeno je nekoliko automobila, polomljena stakla na kući, ali na sreću niko nije povrijeđen.

Ni nakon osam godina nije otkriveno ko stoji iza ovog napada.

Mira Vučinić već decenijama radi kao advokat, a u Trebinju ima i svoju advokatsku kancelariju.

Do sada je bila advokat u više teških slučajeva, a posljednje vrijeme sa kolegom iz Istočnog Sarajeva brani Nemanju Ilić iz Bileće.

Ilić se teriti da je u julu 2015. godine hicama iz pištolja ubio Marka Bojovića, a teško ranio njegovog brata Miloša.

Međutim, Vučinićeva juče nije željela komentarisati ni da li je ovaj napad na njenu imovinu povezan sa nekim od predmeta koje vodi pred sudovima u Republici Srpskoj.

Komšije porodice Vučinić juče su ispričale da su ih probudili vatrogasci i da su tada primijetili da se dimi iz džipa od njihove komšinice.

-Sjećam se i da je ranije neko bacio bombu u njeno dvorište, a sad imamo i ovaj slučaj. Nadam se da će policija što prije pronaći odgovorne, jer se bojimo da bi i neko od slučajnih prolaznika mogao biti povrijeđen – ispričao je jedan od komšija.

Raniji napadi

Na području Trebinja i ranije je bilo dosta slučajeva napada na imovinu građana, a većina od njih još nije riješeno.

Tako da je do sada bilo paljevina automobila zaposlenih u policiji, zatvoru, kao i sudija i tužilaca. Meta napada prije nekoliko godina bio je i automobil trebinjske sutkinje Ljiljane Simović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA