Vučić: Eštonova neće biti savjetnik

773

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas razgovarao sa nekadašnjim šefom evropske diplomatije Ketrin Ešton o različitim temama, ali da nije bilo riječi o tome da je angažuje kao savjetnika.

On je istakao da Eštonovu poštuje i da od nje može mnogo da nauči.

– Pričali smo o različitim temama, o situaciji na Balkanu i evropskoj perspektivi celog regiona – rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Ističući da Eštonova ima gvodzenu volju, da je sposobna i vrijedna žena, Vučić je izrazio nadu da će i ona doći na njegovu inauguraciju 23. juna.

Eštonova postaje Vučićev savjetnik?

Govoreći o današnjim konsultacijama sa predstavnicima izbornih lista o kandidatu za predsjednika Vlade Srbije, Vučić je rekao da je najviše bio iznenađen stavovima predstavnika SNS-a.

– Sa njima se nisam dogovarao šta će da iznesu, pa su izneli sve što misle, i bili su veoma oštri i izričito jasni da su oni kao partija zaslužili da dobiju predsednika Vlade, pa sam rekao da sam možda malo i ja tome doprineo – naveo je Vučić.

On je rekao da će ostaviti nekoliko dana prije nego što donese konačnu odluku o novom premijeru.

Vučić kaže da će u srijedu, 7. juna, vjerovatno, biti održana sjednica Predsjedništva SNS-a koja će, prema njegovom mišljenju, biti interesantna.

– SNS je najvažnija i najveća partija i moraću da razgovaram sa tim ljudima jer su moja viđenja bila nešto drugačija od toga. To je bilo jedino iznenađenje – naveo je Vučić.

Govoreći o predstojećoj inauguraciji, 23. juna, predsjednik Srbije je istakao da će doći najveći broj šefova država i vlada u istoriji Srbije, što svjedoči o ugledu Srbije u svijetu.

– Građani će moći da vide koliko se promenila slika Srbije. Moguće je da dođe čak 15 šefova država i vlada. To nije bilo ni u Titovo vreme – rekao je Vučić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA