Viber dobija YouTube, Spotify, Booking i Giphy

717

Popularna platforma za razmjenu poruka – Viber – pušta u opticaj jedno od svojih najznačajnijih funkcionalnih unapređenja ove godine.

Viber Čet ekstenzije će od sada omogućiti korisnicima da pristupe ekskluzivnom sadržaju putem usluga kao što su YouTube, Spotify, Vice, Booking.com i GIPHY sa čet ekrana, time eliminišući potrebu da prevlače sadržaj između aplikacija Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmjenu poruka, upravo je objavio promociju potpuno nove generacije “Čet ekstenzija” – funkcije za djeljenje sadržaja i upotrebu sadržaja unutar aplikacije – prvobitno lansirane decembra 2016.

Ova funkcija čini dostupnim sadržaj i usluge partnera direktno iz čet ekrana za preko 800 miliona Viberovih korisnika širom svijeta – omogućivši lako i efikasno iskustvo prijema i djeljenja sadržaja koji im je važan – a da pritom ne moraju da napuštaju čet.

Od danas, korisnici će moći da – direktno unutar svog čet ekrana – pronađu i podjele svoje omiljene video klipove sa YouTube-a, pjesme sa Spotify-a, hotele sa Booking.com-a i isprate najaktuelnije vijesti sa Vice-a. Osim ovih usluga, dodatno će moći da obogate svoj razgovor zanimljivim sadržajima kroz GIPHY, Guggy i Getty Images.

Jedna od najvažnijih prednosti od sada na raspolaganju je dodatak YouTube čet ekstenzije. Linkovi za YouTube video klipove su među najćešće djeljenim linkovima unutar četova na Viberu – i od sada će to biti omogućeno direktno iz ekrana četa.

Korisnici će tako moći da pretražuju, prosljeđuju i čak emituju YouTube video klipove – bez napuštanja svojih tekućih razgovora. Kao dodatak besprijekornom video iskustvu, Viber omogućava pretragu i djeljenje muzičkih sadržaja unutar uobičajenog načina razmjene poruka.

Nova čet ekstenzija za Spotify će omogućiti korisnicima Vibera da pristupe kompletnoj datoteci svoje omiljene muzike i podjele izabrani sadržaj unutar četa – uz samo jedan dodir ekrana. Da bi pristupili sadržaju iz domena vijesti, kulture, ishrane, mode, muzike, sporta, tehnologije i šire – korisnici Vibera će od sada moći da se redovno oslone na VICE čet ekstenziju.

Vodeća globalna medijska kompanija za mlade nudi čet ekstenziju posvećenu pružanju originalnog sadržaja njenim pratiocima – na dodir prsta. Korisnici Vibera će od sada moći da planiraju svoja putovanja bez napuštanja te aplikacije. Uz ekstenziju za Booking.com – jednostavno će moći da pretražuju i razmatraju opcije smještaja sa svojim partnerima tokom aktuelnog četa – sve dok ne donesu konačnu odluku o rezervaciji.

Osim navedenih globalnih partnera, Viber će na ovaj način uvesti i više lokalnih partnera u Rusiji, Bugarskoj, Mađarskoj, Filipinima i šire.

Bazirani na API modelu – izabrani servisi za pružanje usluga i sadržaja će biti u mogućnosti da programiraju sopstvene čet ekstenzije i stvaraju nove načine pomoću kojih će korisnici moći da obogate razgovore.

Čet ekstenzije na Viberu će biti uvođene progresivno – tokom narednih dana. Viber možete preuzeti u verzijama za Android i iOS uređaje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA