Velike promjene stižu na Apple uređaje

502

Iz kompanije Apple poručuju da će nova verzija njihovog operativnog sistema predstavljati najznačajnije unaprijeđenje softvera za iPad do sada.

Očekujući septembarsku premijeru nove verzije pametnog telefona iPhone 8, Apple je predstvio novu seriju tablet uređaja koja dolazi sa znatno unaprijeđenim operativnim sistemeom iOS 11 koji obiluje novinama.

Prije svega, iOS 11 posjeduje mnogo bolju podršku i veći stepen integracije u radu sa elektronskom olovkom – Apple Pencil.

Prve razlike korisnici će moći da uoče u izgledu prodavnice Apple store, kako bi korisnici češće dobijali informacije o novijim verzijama omiljanih aplikacija. O onim aplikacijama koje najviše koriste, korisnici će biti ažurnije i bolje informisani.

Korisnicima će na raspolaganju biti unaprijeđena “drag and drop” opcija, koja omogućava “prevlačenje” između aplikacija više fajlova odjednom (npr. moguće je selektovati više fotografija, “prevući” ih u mesindžer i tako poslati).

Audio pomoćnica Siri dobija mnogo prirodniji glas, koji će sada moći da bude i muški i ženski. Takođe, Siri će dobiti i mogućnost da prevodi tekst sa engleskog na druge jezike.

Meni za pristup aplikacijima, koji će se otvarati prevlačenjem po ekranu odozdo, takođe, dobija novi izgled.

Apple je u novi iOS 11 uključio i opciju koja omogućava vozačima da budu bezbjedniji za volanom.

Nova opcija (nezvanično “do not disturb while driving”) automatski detektuje kada je vlasnik uređaja u kolima tokom vožnje i blokira obavještenja i poruke koje bi mogle da ga ometaju u vožnji.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA