Velika akcija gašenja požara koji prijeti kućama

626

Trebinjski gradski Štab za vanredne situacije pokrenuo je jutros veliku akciju gašenja požara na području više zubačkih sela koji gori veće pet dana, širi se u više pravaca i prijeti naseljenim mjestima.

LJudima koji gase požar na raspolaganju će biti svi raspoloživi resursi kako bi se onemogućilo da se vatra proširi na Golo brdo i prema Orovcu i Lastvi, te drugim naseljenim mjestima.

U zajedničku akciju gašenja, osim pripadnika vatrogasne jedinice Trebinje, vatrogasaca iz Lastve i Civilne zaštite, od jutros su uključeni i pripadnici Civilne zaštite Hidroelektrana na Trebišnjici i Centra za gazdovanje kršom.

Postoji opravdana sumnja da bi, ukoliko se ne zaustavi, vatrena stihija lako mogla da zaprijeti i brdu Crkvina i kompleksu Hercegovačka Gračanica.

Požarna linija duga je više kilometara, a zbog nepristupačnog terena otežano je gašenje.

U Vatrogasnoj jedinici Trebinje Srni je potvrđeno da je sutuacija na požarištima veoma teška i da je najkritičnije u rejonima Rapti i Željevo, gdje vatra ugrožava kuće.

Na terenu požar gasi pedesetak ljudi.

Novi zemljotres noćas potresao Trebinje

Na području Trebinja noćas je zabilježen novi zemljotres jačine 3,1 stepen po Rihteru, sa epicentrom na 14 kilometara istočno od ovog grada i na dubini od pet kilometara.

Mrežom seizmoloških stanica Republičkog hidrometeorološkog zavoda, zemljotres je lociran u 2.13 časova po lokalnom vremenu.

Potres ovog intenziteta ne može da izazove štete na objektima, a stanovništvo ga može osjetiti.

Juče su na području Trebinja zabilježena četiri zemljotresa.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA