Vaspitačica povrijedila dijete u vrtiću

1574

U Javnoj ustanovi Dječji vrtić „Naša djeca“ vaspitačica Sadbera Kavazović, 30. maja nanijela je lakše tjelesne povrede četvorogodišnjem dječaku, sinu jednog brčanskog pravoslavnog sveštenika.

Ljekar u Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Brčkom je pregledao duboke masnice na vratu koje najviše podsjećaju na duge ženske nokte i potvrdio „lakše tkelesne povrede“, a roditelji su o svemu, uz zahtjev da se slučaj ispita, sutradan obavjestili nadležne institucije: Dječji vrtić, policiju, inspektora i vladino Odjeljenje za obrazovanje.

Postoji sistem koji funkcioniše, rekao je šef Odjeljenja za obrazovanje u Brčkom Senad Osmanović.

– Obavješten sam o svemu, a direktorka Javne ustanove Naša djeca je pokrenula disciplinski postupak protiv vaspitačice. Povreda je nesporna, a kako je do nje došlo, utvrdiće se tokom tog postupka i izjava svih aktera, te na osnovu toga odlučiti o eventualnim kaznenim mjerama – rekao je Osmanović.

Vaspitačica će, dakle, pred disciplinski organ Vlade. Nije žejlela dati izjavu, kao ni dječakovi roditelji od kojih smo saznali da Kavazovićeva, u više verzija događaja, tvrdi da su povrede nastale slučajno u smirivanju dječijeg nestašluka.

U Policiji su potvrdili da su prijavu roditelja primili 31. maja i izvještaj dostavili Tužilaštvu a da se ne mogu izjašnjavati „jer je u slučaj involvirano dijete“.

– Predmet je otvoren a Tužilaštvo će istražiti sve navode iz prijave o čemu se, u skladu sa zakonom o postupanju s decom i maloletnicima Brčko distrikta, u toku postupka neće izjašnjavati – kratko je rekao portparol Tužilaštva Samir Beganović.

Kavazovićevoj ovo nije prvi slučaj grubog smirivanja nestašluka jer je, prema tvrdnjama, i prije dva mjeseca isto dijete donijelo kući veliku modricu na ruci uz objašnjenje u vrtiću da ga je vaspitačica uhvatila da ne padne sa stolice.

Povrijeđeni dječak ne ide više u obdanište, roditelji 15 dana obijaju pragove i traže odgovor na zahtjev za ispitivanje slučaja. Kavazovićeva je na poslu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA