Uvac – srpski Kolorado (FOTO)

2239

Kanjon rijeke Uvac između Sjenice i Nove Varoši, koji mnogi nazivaju srpskim Koloradom i carstvom bjeloglavog supa, privlači sve više turista iz Srbije, bivše Jugoslavije i iz cijelog svijeta.

Kako ističe koordinator rendžerske službe Mesko Rebronja, samo posljednjeg vikenda maja osim više stotina domaćih turista Park prirode “Uvac” posjetilo je i nekoliko desetina stranaca.

Bjeloglavi supovi
Bjeloglavi supovi

– Imali smo goste iz Indije, Rusije, Njemačke, Švajcarske, Španije… Oduševljeni su netaknutom prirodom, bjeloglavim supom, ukliještenim meandrima, Ledenom pećinom, ambijentom. Ko jednom sve ovo vidi i doživi, poželi da opet dođe, a na nama je da budemo što bolji domaćini u čemu do sada u potpunosti uspijevamo – ističe Rebronja.

Uvac_10

Prema riječima Anastazije Kulikove koja je na Uvac došla iz Rusije, ljepote Uvca je gledala na televiziji i prosto se zaljubila. Toliko sam oduševljena, posebno krstarenjem kanjonom i posjetom Ledenoj pećini, da ću sigurno doći i idućeg ljeta sa prijateljima iz Rusije.

– Živim u Njemačkoj i već odavno krstarim bivšom jugoslovenskim republikama, vidjela sam mnogo lijepih mjesta, ali Uvac i okolina su nešto najljepše što sam vidjela – iznosi svoje utiske Jovana Vilova, porijeklom iz Niša.

Uvac_02

Opštine Sjenica i Nova Varoš posljednjih godina veliku pažnju poklanjaju turizmu, koji bi u budućnosti mogao da bude vodeća privredna grana ovog kraja.

Uvac_01

Uvac_02 Vidikovac_pogled_na_kanjon_Uvca Uvac_meandri

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA