Uprkos hendikepu Goran izuzetan sportista

2065

Goran Kovačević (33) rođen je sa Daunovim sindromom. Obožava karate i trenira ga već deset godina u fočanskoj Ljubišnji. Na njegovo oduševljenje, ove godine je prvi put dobio priliku i da se takmiči, pa je na turnirima na Palama i u Priboju osvojio zlatne medalje u karateu.

-Volim svog trenera puno i volim svoje društvo, volim da idem na takmičenja i osvajam zlatne medalje-rekao je Goran.

-Ja mislim da je na ova dva takmičenja Goran doživio jedno oduševljenje i vjerovatno je bio najsrećnij takmičar tog dana- rekao je Ljubomir Todović, predsjednik KK Ljubišnja.

Ljubišnja je jedan od rijetkih karate klubova i uopšte sportskih kolektiva u Srpskoj, u kojima je osobama sa teškoćama u razvoju omogućeno da treniraju i budu ravnopravni članovi društva. Zato se nadaju da će naići na razumijevanje I u republičkom savezu, a uzdaju se u činjenicu da je karate postao olimpijski sport. U saradnji sa Centrom za socijalni rad, Ljubišnja ide i korak dalje.

Da Karate klub Ljubišnja drži treninge svoj ostaloj djeci sa posebnim potrebama, gdje će za početak biti dva termina sedmično.

Goran s velikim nestrpljenjem očekuje nove nastupe na revijalnim turnirima, a dok Savez ne donese odluku o uvođenju zvaničnog takmičenja, nastavlja da trenira. Imajući u vidu snagu njegove volje i ljubav prema karateu, ko zna, možda ga jednog dana vidimo i na paraolimpijskim igrama.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA