Uhapšen policajac zbog ranjavanja djevojčice

822

Novosadska policija uhapsila je policijskog službenika  G. K. (29), koji je na svadbenom veselju ispalio iz pištolja metak, pogodivši pritom u ruku desetogodišnju djevojčicu u Alibegovcu, naselju nadomak Novog Sada.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, G. K. je osumnjičen za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Incident se dogodio juče, a uhapšenom policajcu određeno je zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, kojem će biti priveden na saslušanje.

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je da će osim procedure koja je predviđena za ovo krivično djelo, G. K. biti udaljen iz MUP-a do okončanja disciplinskog postupka, navodi se u saopštenju.

-Odlučnom reakcijom želimo da poručimo da ćemo brzo i energično kazniti sve one koji smatraju da ih policijska značka može abolirati u činjenju krivičnih djela i bahatom ponašanju prema građanima Srbije- poručio je Rebić.

Djevojčica je smještena na odjeljenju za plastičnu hirurgiju Dječije bolnice u Novom sadu i u stabilnom je stanju.

Prema riječima svedoka, oko dvadesetak djece igralo se u dvorištu na proslavi rođendana kada je metak proletio kroz krošnju drveta i pogodio djevojčicu u ruku. Djevojčica je prevezena u Dečju bolnicu, gdje joj je izvađen metak iz ruke.

-Djevojčica je došla u pratnji rođaka i prijavljena je posjekotina šake. Povreda je sanirana i djevojčica je puštena kući. Međutim, poslije izvesnog vremena djevojčica se vratila sa porodicom i tek tada nam je rečeno da je upucana. To su morali odmah reći jer je onda potpuno drugačija procedura i potpuno drugačiji pristup i ne znamo zašto su to prikrivali. Slučaj je odmah prijavljen policiji i djevojčici je pružena adekvatna pomoć i ona je sada dobro- rečeno je u Dječijoj bolnici.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA