Uhapšen advokat i sudski vještak

1114

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su na području Kantona Sarajevo dva lica u okviru akcije “Pravda”, potvrdila je portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

Nezvanično se saznaje da su uhapšeni advokat Murisa Makarević i sudski vještak ekonomske struke Abid Hadžić.

Bavčićeva je rekla da su, nakon jučerašnjeg pretresa u nastavku akcije “Pravda”, izvršenog po naredbi Kantonalnog suda Sarajevo, uhapšena dva lica od kojeg je jedno predato u nadležnost Kantonalnog tužilaštva, dok će drugo biti predato u toku dana.

– Tužilaštvo Kantona Sarajevo će u zakonskom roku od 24 časa odlučiti o daljim mjerama prema privedenim – dodala je Bavčićeva.

U akciji “Pravda” do sada je uhapšeno više lica koja se terete za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja, sudijsku povredu zakona, pranje novca i prevaru.

Od svih osumnjičenih u pritvoru su samo Alija Delimustafić i zamjenik direktora Agencije za forenzička ispitivanja BiH Sead Hadžić, dok se ostali brane sa slobode.

Zbog povreda zakona raspisana je potjernica za bivšim sudijom sarajevskog Opštinskog suda Lejlom Fazlagić, koja se nalazi u Hrvatskoj.

Potjernica je raspisana i za Jusom Škrijeljom, jednim od osumnjičenih iz organizovane grupe.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA