U Turskoj spriječen pokušaj “Parade ponosa”

985

Turska policija spriječila je pokušaj aktivista iz LGBT populacije da održe “Paradu ponosa” u Istanbulu, uprkos zabrani objavljenoj iz kancelarije guvernera.

Mediji sa lica mjesta navode da je policija ispalila gumene metke na grupu od četrdesetak aktivista.

Manja grupa aktivista okupila se kod trga Taksim u centralnom dijelu Istanbula ali je broj policajaca bio daleko veći. Najmanje četiri osobe su uhapšene.

Iz kancelarije guvernera Istanbula juče je saopšteno da će parada predstavnika zajednica LGBT biti zabranjena radi bezbjednosti učesnika i turista.

U saopštenju iz guvernerove kancelarije se ističe da ta oblast nije predviđena za demonstracije i da nije primljen odgovarajući zahtjev za održavanje parade, što su organizatori negirali.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. Tako treba, a ne u Beogradu paradiraju danima, zakrčuju saobraćaj, reklamiraju svoje devijacije, propagiraju homoseksualizam, u ministarstvo prosvete ugurali pravilnik o osposobljavanju dece od tri do 18 godina homoseksualizmu.Zamislite, decu od tri!!! godine uče kako se postaje homoseksualac.Pored ostalog, savetuju decu da roditeljski dom nije dobro mesto za njihovo odrastanje!!!
    Da nije možda zajednica dva pedera ili dve lezbejke mesto za njihovo odrastanje?
    Tačno to žele da kažu, jer im se sad pruža prilika da donesu zakon da gej parovi mogu da usvajaju decu, jer će im sad premijer biti deklarisana i samoreklamirana gej osoba, takozvana premijerka Ana Brnabić.

Comments are closed.