U petak počinje “Kozara etno festival 2017”

1486

Međunarodni festival „13. Kozara etno 2017“ zvanično će biti otvoren u  Potkozarskom selu Donja Piskavica ispred Društvenog doma na ljetnjoj pozornici u petak sa početkom u 20:30 časova.

Na etno festivalu predstaviće se učesnici iz osam zemalja – Etiopija, Srbija, Slovenija, Poljska, Bugarska, Bjelorusija, Grčka, BiH sa preko 450 učesnika.

– Ove godine našu tradicionalnu manifestaciju ogrnuli smo urbanijim ruhom Etno fuziom s ciljem da tradiciju i običaje približimo mlađim naraštajima i modernijim notama kako bismo se svi što bolje razumjeli. Tvrđava Kastel i ljetnja pozornica biće obojeni etno fuzijom gdje nastupaju orkestar RKUD Proleter iz Sarajeva sa repertoarom svjetske muzike i DJ dvojac Šazalakazu – saopštili su organizatori.

Festival ostaje vjeran izvornoj kulturi koja će biti predstavljena kao i do sada pjesmom Ojkača, scenskim prikazom običaja “prosidba” i narodnim igrama.

Međunarodni festival „13. Kozara etno 2017“ , u organizaciji TOBL i KUD „Piskavica“ održaće se od 30. juna do 03. jula 2017. godine u Potkozarskom selu Donja Piskavica – Društveni dom i Banjaluci na ljetnjoj pozornici tvrđavi Kastel gdje će se predstaviti pobjednici i učesnici Festivala.

Kompletan program festivala možete pogledati ovdje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA